Succesvolle offertes maken

We leren je de knepen van een succesvolle offerte en begeleidende mail schrijven. Inhoudelijk en in taal en stijl aantrekkelijk aanbieden, met hoge offertescore. In opleiding en advies

Succesvolle offertes maken

Hoge successcore met uw digitale “verkopers op afstand”
“Een offerte is een verkoopgesprek met de PC/laptop/tablet ertussen”.

U hebt net een bezoek gebracht of een video call gehad: u weet wat de klant wenst. Nu maakt u een voorstel op om digitaal op te sturen, te presenteren ter plaatse of online: een offerte, digitale documenten, een webpresentatie, een begeleidende email. Hoe zorg ik ervoor dat mijn voorstel sterk “binnenkomt”? Hoe breng ik mijn aanbod in tekst, klank en beeld?

Ook korte offerte-aanvragen die per mail of telefonisch binnenkomen en snel antwoord vragen komen aan bod.

U zal het meteen merken: de conversie van offertes naar orders zal de hoogte inschieten voor wie de tips toepast. We geven speciale aandacht aan de lay-out en tekst van uw voorstellen op afstand.

Programma

  1. De juiste verkooptactiek uittekenen voor uw offerte-traject.
  2. Hoe maakt u de klant al warm vooraleer u de offerte gemaakt heb?
  3. Hoe maakt u een commercieel krachtige offerte
  4. Een structuur geven aan “uw schriftelijk voorstel”
  5. Een overtuigende begeleidende mail schrijven
  6. De grafische vormgeving van uw offerte/mail, webpresentatie e.a. digitale documenten nog meer wervend en aantrekkelijk maken
  7. Welke science-based methodieken bestaan er om in woord en beeld te overtuigen op afstand?
  8. Bespreking van uw voorstel ter plaatse en via video call of telefonisch
  9. De opvolging van uw offerte: u belt, u mailt of u gaat ter plaatse: hoe kan u uw klant overtuigen? Hoe krijgen een “ja” voor mijn voorstel?

Extra -

1. U toont uw eigen proposals (email, e-presentaties, digitale offertes, docs) tijdens de workshop en u krijgt gericht advies tot verbetering. Vertrouwelijkheid gegarandeerd.
2. U krijgt praktische checklists, hand-outs en toegang tot digitale documenten - om u nog beter te vervolmaken in het “schriftelijk e-verkopen”.

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons